English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

srijeda, 20. lipnja 2012.

Bijelo, bijelo...

Volim bijelu boju a kako nisam bila u mogućnosti kupiti novi namještaj stari sam obojala u bijelo:) Ovi ormarići dio su jedne stare sobe, stare dovoljno da bude prestara a nedovoljno da bude šik. Zato sam se odlučila malo ih preurediti. Za početak sam izvadila stare ručke jer sam odlučila staviti neke ljepše. Problem je nastao kada su mi ostale velike rupe. Razmišljala sam kako ih ispuniti i zamješala smjesu od piljevine i drvofixa. S njom sam ispunila rupe skoro do vrha,a kada se to osušilo poravnala sam sve sa kitom za drvo. Koliko god sam se trudila bilo je nemoguće zagladiti to mjesto da bude potpuno ravno. Nakon sušenja počelo je mukotrpno brušenje sve dok površina nije postala skoro potpuno glatka. Iako su ostale manje neravnine, one se ne vide (osim ako se netko baš jako zagleda) jer iznad njih stoje nove ručkice. Za te ručkice sam obišla nekoliko trgovina jer su mi se učinile jako skupe, sve dok na jednom mjestu nisam našla ove, svaku za 10 kuna. Na gornje kuteve sam pomoću kita i šablone izradila uzorak. Prvo sam htjela malo pošmirglati rubove da budu shabby pa sam ih namazala voskom. Ali kako je toplo vosak mi se zaljepio predebelo i nakon farbanja kada sam počela šmirglati otpadale su mi prevelike plohe. Onda sam shvatila da mi je sav posao uzaludan ako ne skinem taj ružni vosak... Pa sam uzela plastičnu špatulu ili kako se to već zove i izgulila sav vosak i boju sa rubova, očistila sve krpom i prebojala bojom u dva sloja. Kada sam uspjela izjednačiti boju na cijelom ormariću onda sam uzela malo tamnije i svjetlije i kistom prolazila neravnomjerno po cijeloj površini da izgleda malo staro. A na rubove sam prstom nanosila tamnu boju koju sam dobila pomoću zlatne i smeđe. Tako sam dobila pohabane rubove bez voska i šmirglanja. Ormarići su od iverice i na njih se boja teško hvata ustvari razvlači se po njima. Trebalo je staviti primer ili ne znam šta ali meni se dopao taj shabby izgled od tragova kista. Sa ovim sam se naradila jer sam pogriješila sa tim voskom ali zadovoljna sam sa krajnjim rezultatom. Ovo je bio malo duži post. Pozdrav svima Sandra

Broj komentara: 10:

  1. Ja nikako da se usudim da navalim na ove krupne komade nameštaja koji po ćoškovima čekaju da se neko smiluje i ulije im malo duše novim izgledom.A svo to brušenje,šmirglanje,kitovi,uopšte shabby još uvek mi nije najjasnije.Ne znači da neću pokušati na nekom sitnijem primerku.
    Svaka čast na upornosti,isplatila se.Krajnji izgled je sasvim nova priča.

    OdgovoriIzbriši
  2. Rad i trud su za svaku pohvalu, a rezultat fantastičan!

    OdgovoriIzbriši
  3. Glavno da na kraju sve dobro i lijepo završi te da si zadovoljna. Jako lijepo!

    OdgovoriIzbriši
  4. E svaka ti čast, naradila si se, ali isplatilo se! Ne možeš vjerovati da je to isti komad namještja. Iverica je nezahvalan materijal, dosad ju nisam probala shabbyrati, s drvom je puno lakše raditi...Ručke su odlične, cjelokupan dojam je super!

    OdgovoriIzbriši
  5. Uuuuuuf, al si se naradila s tim ormarićem!!! Točno si sve ovo što si opisivala mogu i predočiti, jer kad nešto krene po zlu onda se teško iz toga izvući, ali uspjela si i imaš jako lijepi, puuuuunoooo ljepši ormar! Jedino bih primijetila da je šteta da nisi malo ovlaš obojala dio sa šablonom u tamnu boju kakve su ručke, ali to je samo moje viđenje, jer s obzirom na muke po vosku vjerujem da si jedva čekala da ga završiš!
    Ja planiram već 1,5 godinu prebojati prednjice kuhinjskih ormara, isto su od iverice, dosadne smeđe boje drva, ali nikako da krenem, sve me strah upravo ovakvih nepredviđenih situacija, a onda ću slijedećih nekoliko godina to stalno gledati ispred sebe :)))...možda, ovo ljeto ipak krenem, pa šta bude!
    lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Bravo majstorice....plus pet !!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Savršen je!
    Volela bih da umem ovako, ali zahteva više truda i vremena, a naročito umeća.
    Čestitam za izvanredan rad :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Usprkos svim mukama ispalo je odlično :))

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala vam svima na pohvalama i komentarima:)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo je za svaku pohvalu! Odlična izrada! Super inspiracija za moj pothvat obnove ulaznih vrata koja su drvena i već su ispucala.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...