utorak, 22. svibnja 2012.

Veliki makeover

Toliko me dugo nije bilo da sam sada malo zatečena novim izgledom ove stranice. Nadam se da ću uspjeti napisati i objaviti nešto. Kao što sam rekla prije dosta vremena, renovirala sam stan tj. kuću i okućnicu. Nije to još onako kako bih željela da izgleda na kraju, ali trudim se svaki dan. Za početak ću vam pokazati kako sam dotjerala unutarnja vrata. Ona su bila požutjela a neki su štokovi bili dosta oštećeni. Na nekim vratima bilo je staklo, jako ružno i demodirano pa sam ga zamjenila komadima šperploče( uz pomoć mog dragog brata ). Onda sam krenula sa ozbiljnim poslom...Prvo sam vrata izvadila i pošmirglala, pa kitom zatvorila bezbrojne rupice, onda opet šmirglala i kitala, pa sve pošmirglala još jednom za kraj. Na kuteve sam stavila šablonu ( koju sam već prije sama izrezala ), preko šablone stavila kit za drvo i napravila uzorak. I to ponovila na pet vrata:) Kada se to dobro osušilo mudri su mi majstori rekli neka vrata bojam valjkom da se ne vide tragovi. I ja sam slušala, vukla taj valjak gore-dole, oni su me stalno ispravljali, pa previše boje pa premalo boje na valjku, nije dobro ovako, nije dobro onako... Tako sam potrošila tri dana na jedna vrata a rezultat je bio jadan. Onda sam izgubila strpljenje, pustila se savjetovanja sa strane, uzela u ruke debeli kist i završila sve u jedan dan:) Oko štokova stavila sam ( čitaj: moj brat je stavio)široke lajsne i obojala sam sve u bijelu boju kao i vrata. I da, promijenila sam one ružne plastične kvake na vratima. Obojala sam i prozore i balkonska vrata. Prije bojanja morala sam popuniti rupe u drvu sa kitom, šmirglati itd. sve po redu kao i kod vrata. Šablonu nisam koristila, nje sam se zasitila:) To je izgledalo ovako:
Sutra ću poslikati vrata na danjem svjetlu, sada se ne vidi dobro:) Pozdrav svima Sandra

4 komentara:

 1. Stvarno veliki posao!!
  I ja sam imala sličan šok kad sam se vratila na blogger, na kraju mi izgleda jednostavnije napisati post nego prije:))
  Vidim da posao nisi još završila ali naslućujem da će u konačnici izgledati fenomenalno:))

  OdgovoriIzbriši
 2. Nedostajala si...ali, oprošteno ti je, jer zaista imaš pune ruke posla! Lijepo izgleda već sada, a kad bude sve tip-top onda ćeš sjesti i uživati :)))
  Mudri majstori vjerojatno znaju više iz iskustva, ali nekome više leži kist od valjka, kao i meni, ja sa valjkom jednostavno ne znam raditi! Mogu si zamislit kako ti je bilo kad si morala ponavljati bojanje...uffff! Šablona x5, da, dojadila ti je...no bez tog malog detalja vrata bi bila prazna, a ovako su otmjena i originalna! Trud se svakako isplatio! Radi dalje i nemoj zaboraviti slikati :)))

  OdgovoriIzbriši
 3. Svaka čast, veliki je to posao.Lijepe su ti šablonice.
  Navrati na moj blog, casalinga, čekaju te nagrade....

  OdgovoriIzbriši
 4. Dakle nisam jedina koja je šokirana novim dizajnom za blog i pisanje, ali nekako mi ide, a nisam ni jedina što me dugo nije bilo. Samo naprijed, posao ide prema kraju. Prekrasno. Loredana.

  OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...