English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

nedjelja, 3. travnja 2011.

Proljeće

Stiglo je proljeće a sa njim i ozbiljni radovi u vrtu:) Kod mene to znači sadnja cvijeća i zalijevanje istoga. Kako svi znaju da bez alata nema zanata, pobrinula sam se za alat.
Ovo sam napravila prošle godine ali sad je opet aktualno. Kod nas se ovaj predmet zove zalevalnik, a ne znam kako bi se to zvalo književnim jezikom:) Taj zalevalnik ima jako puno godina i u izvornom je obliku bio komad ružnoga sivoga lima. Prvo sam njegove rubove obojala smeđom bojom za metal, kad se osušilo prošla sam ta mjesta voskom i sve prebojala u bijelo, izvana i iznutra. Osušenu boju sam šmirglala na mjestima sa voskom i nalijepila salvetu sa obje strane. Sve sam prelakirala lakom za čamce od kojega je nastala ova žućkasta nijansa. I sada taj zalevalnik stoji ispred vrata kao ukras, a za zalijevanje koristim neke druge kantice:)







Morala sam ga slikati u prirodnom okruženju... malo trave, malo cvijeća:)))

Pozdrav svima Sandra

Broj komentara: 14:

  1. Predivan detalj u prirodnom okruženju!! Baš si ga zanimljivo uredila, sviđa mi se ova tvoja shabby limarija;))

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako je dobar! Divno je obrađen. I meni se sviđa njegova shabby nota :))
    Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš je prekrasan, pravi ukras za vrt, bravo!

    OdgovoriIzbriši
  4. baš ti je super kanta:)))....i nekakva jako simpatična salvete,ježurka ježić i ekipa:))))....

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična kantica-zalevalnica!!!
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Hej super je :))). Baš sam našla tri limene kante od kojih je jedna ibaš takva sa ružom na vrhu i namjeravam ih ofarbati i staviti salvetu (iako to nikad nisam radila).Ali evo valjda neću pogriješiti sa limenim kantama, tvoja je preslatka. I mislila sam u njih staviti zemlje i posaditi cvijeće, šta misliš o tome?

    OdgovoriIzbriši
  7. Bas je slatka ova tvoja kanta i treba da sluzi kao ukras.odlicno si je odradila i taj shabby ogrtac savrseno joj pristaje.

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako si ga lijepo sredila, i lijepo mi ga je vidjeti kao ukras u vrtu, obožavam! Ja ih ovako imam dva, a kod nas se kaže banjador.

    OdgovoriIzbriši
  9. joj divna je.Sada mogu zamisliti još Loleka i Boleka.Valjda zbog salvete!

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala vam svima:)
    Salveta je iz jedne kolekcije koju je godinama sakupljala jedna curica, a kada je narasla i salvete joj više nisu važne u životu- meni se posrećilo da ih dobijem:)))
    Andrea, i ja sam mislila staviti zemlju i posaditi cvijeće, ali za cvijeće bi trebalo probušiti rupu na dnu, a meni je bilo žao...
    Jao Biljana nije to kantica nego zalevalnik:))))))))))

    OdgovoriIzbriši
  11. Kantica ili zalevalnik sve jedno je prekrasnooo...

    OdgovoriIzbriši
  12. i ja imam jedan takav stari zelevalnik (kod nas se to kaže poljevača), ali ga niam bojala, samo sam posadila cvijeće unutra... tvoja verzija mi je baš simpatična!

    OdgovoriIzbriši
  13. mi to kazemo plivača,kantica,neznam ni ja više.... al motiv je prekrasan,takav još nisam imala,gdje sze ga nabavili?

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...